U Sarajevu je večeras osnovana nova politička stranka pod nazivom "Narod i pravda", a u velikoj sali Općine Stari Grad je održana osnivačka skupština.

 

Novu političku opciju u Bosni i Hercegovini je osnovao aktuelni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, potvrdio je za Radiosarajevo.ba.

 

 "Večeras se desilo osnivanje novog političkog subjekta koji se zove 'Narod i pravda'. Ima tipičan naziv i nema ništa što asocira na trenutne i do sada osnovane stranke - ima samo dva imena. Osnovan je na bazi naših dosadašnjih iskustava i na želji da se ovo do sada razdrma, tj. da stranke koje crpe svoju moć iz dosadašnjeg upravljanja prestanu  s tim, a najviše u javnim preduzećima i s javnim dobrom", rekao je Konaković.

 

Konaković je kazao da se o tome priča već nekoliko sedmica, a da su stvari večeras konkretizirane i dovedene do finala.
 
 
Aktuelni premijer Kantona Sarajevo je kazao kako je stranku osnovao s ljudima s kojima dijeli iste pogleda na život. 
 
"Poslat ćemo jednu snažnu poruku, a mislim da ćemo za jedno desetak dana imati osnivačk skup podrške i to će biti javno, jasno i glasno. Onima koji strahuju ćemo poručiti da s razlogom strahuju i naravno prezentirat ćemo neke stvari na kojima ćem raditi u narednom periodu", rekao je Konaković.
 
Dodao je kako su večerašnjem skupu prisustvovali predstavnici Nezavisnog bloka, tj. saradnici Senada Šepića.
 
"Već ranije smo dogovorili saradnju s A-SDA, a naredna skupština će biti održana 20. nekog marta. Sigurno je da ćemo razgovarati i o eventualnom kandidatu za člana Predsjedništva BiH, ali otom-potom", zaključio je Konaković.