U skladu s velikom promjenom vremenskih prilika, koja je najavljena za danas, u Krajini je u nedjelju ujutro zabilježen snijeg.

 

Cazin je osvanuo pod snježnim pokrivačem, što i nije čudno s obzirom da je mjesec novembar, ali kako bi obradovali naše ljude u dijaspori, odlučili smo s vama podijeliti fotografije zimske idile u Cazinu....

 

U 12 sati u dva bh. grada izmjereno je 0 stupnjeva Celizjusa. Najhladniji gradovi u podne bili su Gornji Vakuf i Han Pijesak, dok se na Bjelašnici i Ivan Sedlu temperatura također nije dizala iznad nule, prenosi N1. 

 

Tijekom poslijepodneva ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuju i u nizinama središnje, istočne i sjeveroistočne Bosne. Intenzivnije oborine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Najviša dnevna temperatura danas je od 4 do 9, na jugu od 11 do 16 stupnjeva. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima očekuje se postupan pad temperature.

 

Tokom poslijepodneva i u večernjim satima snijeg i susnježica proširit će se i u nizine centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne, a intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima naše zemlje. Dogodit će se i postepeni pad temperatura.