Jedna osoba je poginula, a još jedna je povrijeđena u velikoj tragediji koja se u subotu popodne dogodila u mjestu Devetak, na području općine Lukavac.

 

Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona, nesreća je prijavljena oko 18.45 sati.

 

"Jedna osoba je povrijeđena i ubrzo je prebačena na UKC Tuzla, gdje će joj biti ukazana pomoć i konstatiran stepen povreda. Druga osoba ostala je u šumi i do sada je obaviještena Civilna zaštita, ali i Tužilaštvo koje će preuzeti istragu u ovom slučaju", dodali su iz Operativnog centra MUP-a TK-a.

 

Kako prenose lokalni mediji, nesreća se dogodila na planini Ozren, kada su dvojica drvosječa krenuli u izvlačenje drva iz šume. Tom prilikom aktivirana je eksplozivna naprava, mina zaostala iz rata, prilikom čega su ove osobe stradale.

 

Doznaje se i kako će rano ujutro biti organizirana akcija izvlačenja tijela preminulog, jer je riječ o izuzetno opasnom i miniranom terenu, te bi akcija tokom noći bila rizična. Do tada, policijski službenici MUP-a TK-a osiguravaju mjesto nesreće.